UV-badkläder för säkerhetens skull

Att ta en tur ner till stranden är någonting som de flesta uppskattar. De böljande vågorna, den mjuka sanden och den strålande solen garanterar att det blir en riktig succé. Solen är dock inte alltid frid och fröjd, utan kan orsaka stor skada för dig och dina barn. De farliga strålarna kan göra det svårt att njuta av en annars fantastisk dag. Just därför bör du införskaffa UV-badkläder som skyddar dig själv och dina barn mot den farliga UV-strålningen. Tänk att slippa behöva oroa sig och istället bara ha en rolig dag på stranden.

 

De positiva aspekterna av UV-badkläder

 

Självfallet är det inte alla som direkt hoppar på tåget, och det är lätt att vara skeptisk. Vad är skillnaden mellan vanliga badkläder och UV-badkläder? Får jag någonting ut av att införskaffa mig just UV-badkläder? Svaren kommer att positivt överraska dig. Såsom man kanske kunde gissa är den största skillnaden just vad badkläderna är gjorda av och hur tätt tyget är. I vanliga badkläder ligger UV-faktorn på omkring 5-15, medan det i UV-badkläder finns så mycket som UPF 50+. Detta säger kanske inte så mycket, men är ett bevis på det höga skyddet mot farliga strålar som UV-badkläder kan erbjuda.

Sunwear

En ytterligare positiv aspekt av UV-badkläder som man kanske inte alltid tänker på är dess skydd mot de skadliga maneterna som finns i Asien och till viss del i Sydeuropa. Man kan bränna sig ganska allvarligt om man kommer i kontakt med dessa, vilket UV-badkläder hjälper till att förhindra. Om man är i ett område där man vet med sig att dessa maneter kan finnas bör man köpa UV-badkläder som täcker armar och ben som ett extra skydd.

 

Varför väljer man då inte endast att skydda sig själv och sina barn genom att applicera solkräm? Först av allt har solkräm en relativt stor mängd kemikalier i sig, och det är därför bäst att använda så lite som möjligt. Om man istället täcker så mycket av kroppen som man kan med UV-badkläder behöver man inte använda lika mycket solkräm. Förutom kemikalierna så är det säkerligen även en lättnad att slippa bli så kladdig från solkrämen samtidigt som man sparar in pengar.

 

Bra att veta vid turer till stranden

 

När det är färdigbadat rekommenderas det att ta av UV-badkläderna så att de får torka. Det är aldrig bra att lämna på blöta och kalla kläder. Skippa därför förkylningen och byt kläder istället. Utöver detta kan det vara bra att tänka på ytterligare utrustning där UV-badkläderna inte når. Att införskatta en keps eller hatt kan skydda ansiktet och nacken mot strålarna, på samma sätt som solglasögon skyddar ögonen mot skador.
Sist men inte minst är det inte alltid den bästa idén att springa runt på stranden utan något skydd på fötterna. Man vet aldrig vad som döljer sig under sanden eller hur ont det kan göra att trampa på. Badskor eller dylikt är därför att rekommendera.

 

Sammanfattningsvis är det verkligen värt att lägga lite extra pengar på att införskaffa UV-baddräkter och andra tillbehör. På så sätt kan man ha en förträfflig dag på stranden utan att behöva oroa sig för annat.