Slut med tråkiga brevlådor

Orkar du inte se på din gamla tråkiga brevlåda längre? Om din brevlåda bara gör dig på dåligt humör, är det på tiden att du gör något åt den. Detta kan du göra med en enkel skylt till brevlåda. Men vad kan man förvänta sig av dessa skyltar egentligen? Här är några exempel på skyltar och dekaler, samt vad du kan använda dem till.

Snygga motiv

Om du först och främst bara är trött på din brevlådas utseende, kan du skaffa en skylt till brevlåda med något fint motiv. Skyltar och dekaler till brevlådor hittar du i många olika storlekar och former. Du kan till och med få dem i olika färger.

Det allra bästa är att välja motiv som visar vad det är man tycker om och är intresserad av. Om du älskar bilar och andra maskiner, kan du skaffa dekaler med just maskinmotiv. Om du är en riktig djurälskare, kan du istället skaffa några söta djurdekaler eller skyltar till brevlåda.

Det finns nästan ingen gräns för vad du kan hitta på med dessa dekaler och skyltar. Att pynta sin brevlåda kan faktiskt vara riktigt roligt om man lägger lite extra tid och tankar på det.

Bilder kan berätta

En bild säger mer än tusen ord. Det stämmer faktiskt. Man kan faktiskt säga rätt mycket till andra, bara med hjälp av de dekaler man sätter på sin brevlåda. Med en skylt till brevlåda kan du till exempel visa vilka som bor på din adress. Det kan vara dig, dina barn eller kanske till och med dina husdjur.

Några söta hjärtan kan visa att du är en kärleksfull och öppen person som gärna pratar över en kopp kaffe. Det kan vara svårt att tro det, men en bild på din brevlåda skulle kunna få dig att prata lite mer med dina grannar. Så tänk efter lite extra noga när du väljer motiv till din brevlåda. Berätta exakt vad du känner för omvärlden med en liten bild eller två.
 

Tydligare text

Det viktigaste är ju att texten på din skylt till brevlåda är lättläst. Om texten på brevlådan är svår att tyda, kan det hända att posten inte hamnar där den ska. Så se alltid till att din brevlåda har riktigt tydlig och lättläst text, så slipper du tråkiga överraskningar i framtiden.

Brevbärarens jobb blir så mycket lättare när namnen och husnumret på brevlådan är tydliga. Det allra bästa är om de syns bra på håll. Med lite större bokstäver och tydligare typsnitt kan man göra riktigt stor skillnad.

Budskap i form av text

Om du vill vara extra kreativ, kan man faktiskt skapa sin alldeles egna skylt till brevlåda med någon form av budskap på. Det kan vara ett par kloka ord som du lärt dig av din gamla mormor, eller så kan det vara ditt favoritcitat.

Det behöver dock inte bara handla om kloka ord. Det kan även vara mer direkta budskap, som till exempel ”ingen reklam här” eller ”Ingen reklam tack!”. Om man avskyr reklam i brevlådan, är detta verkligen ett bra sätt att undgå det.