Sexuell hälsa för unga

Sexuell hälsa är en av de viktigaste punkterna att utbilda kring i skolorna. Med en bra utbildning och medvetenhet förebygger man problematik inom ungdomsgraviditeter, men även givetvis aborter. Medvetenhet kring kondomer och rätt attityd är avgörande. Det är dessutom viktigt att utbilda kring hur könssjukdomar smittar och vad dessa innebär. Med rätt kunskap får varje ung kvinna möjlighet att själv välja när hon vill bli gravid. Dessutom förstår vikten av att vara förberedd med kondomer. Även fast man som vuxen eller mer erfaren på området tycker att vissa kunskaper är självklara är så inte fallet. Preventivmedel som att använda kondomer och andra metoder att skydda sig för säkert sex förändras med tiden och det är viktigt att hålla kommande ungdomar uppdaterade kring vad som gäller.

Hur når man fram till ungdomarna?

Ett av de självklara sätten att nå fram till ungdomar är att vända sig till skolorna. Med genomtänkta utbildningar i högstadiet skapas en bra medvetenhet som dessutom sprider sig ungdomar emellan. Eftersom kondomer förnyas med tiden, och kommer ut i nya sorter så bör även alla medarbetare inom vården och skola hållas uppdaterade för att kunna föra dialoger inom området. Till exempel finns det även kondomer för kvinnor som man kan föra in i slidan eller analen för att skydda sig mot sjukdomar. En möjlighet till ett mer jämställt sexliv helt enkelt!

 

Utbildning kring kondomer

Det finns en del misstag som görs med kondomer. Dels så träs de ibland på ut och in. Vilket gör att de inte fungerar som de ska. Dessutom finns det en skröna att dubbla kondomer är mer effektivt. Detta stämmer inte eftersom friktionen mellan de båda riskerar att de går sönder. Genom att förespråka ett sexualliv där kondomen är en naturlig del kan man öka antalet ungdomar som skyddar sig.