Bra att veta om skyddsvästar

För säkerhetsändamål kommer en skyddsväst alltid bra tillhands. Vare sig man arbetar som polis, militär eller med ett liknande yrke där säkerheten kan stå på spel är det viktigt med skyddsutrustning i alla lägen. Därför har Elitearmor ett brett utbud där de erbjuder flera olika sorters skyddsvästar till rimliga priser och av hög kvalitet. Innan man införskaffar en skyddsväst kan det dock vara bra att veta vad det egentligen är och hur den här typen av väst fungerar.

Арест сотрудника управления "К" МВД РФ Фарита Темиргалиева и его подчиненного Михаила Куликова

Vad är en skyddsväst?

 

En skott- och sticksäker väst är en säkerhetsutrustning som man har på sig antingen innanför eller utanför kläderna. Inom militären använder de den tyngre versionen som sätts utanpå kläderna, medan man inom polisyrket har en tunnare väst innanför kläderna. De är skapta av syntetfibrer som kan komma i olika former beroende på hur tunt man planerar att ha sin skyddsväst, men även hur bekväm den kommer att bli i slutändan. Självfallet kan en väst aldrig skydda en till hundra procent, men Elitearmor har lyckats ta fram en väst som skyddar mot så mycket som 95 % av alla knivhugg.

 

De fibrerna som västen är gjord av ser till så att kulan som skjuts mot västen får sin energi absorberad av fibrerna. Energin fördelas medan kulan bryts ner, och för varje lager blir kulan svagare. I slutändan har kulan brutits ner så mycket att den stannar helt och hållet.

 

Hur länge kan man fortsätta att använda sin skyddsväst?

 

Livslängden på en väst beror på en mängd olika variabler. Först av allt måste man se till så att man rengör den på rätt sätt. Om man lägger sin väst utomhus under solens ljus gör värmen och strålarna så att västens förmågor försämras. Förutom att undvika solljus ska man även aldrig tvätta implantaten i tvättmaskinen. Att kemtvätta dem eller använda blekmedel är lika fel och ett enkelt sätt för fibrerna att brytas ner. Allt man behöver för att rengöra sin väst är en trasa med ytterst lite vatten.

Hur länge en väst håller är därför olika från fall till fall. Kanske har man en väst som är 7 år gammal och inte har använts överhuvudtaget. Denne kan fungera lika väl som en nyköpt väst. Man ska dock inte köpa en begagnad väst i all hast på grund av detta. Man kan aldrig veta helt och hållet hur ofta den begagnade västen har använts. En tumregel är att en ny skyddsväst av hög kvalitet ska hålla i fem år eller mer, så länge man tar hand om den på rätt sätt.

 

Om man är intresserad av att införskaffa sig en skyddsväst från Elitearmor kan det vara intressant att veta att de har fri frakt, 14 dagars returrätt samt att produkten som beställs levereras direkt till ens dörr. Själva leveranstiden är inte särskilt lång, och produkten skickas vanligtvis iväg redan 1-2 dagar efter det att beställningen har genomförts. Om man söker mer information runt skyddsvästarna kan man ta kontakt med Elitearmor genom mejl eller telefon, samt ta en titt på deras webshop.